Wat zit er in hoofdkaas?
Hoofdkaas wordt gemaakt van fijngemalen of fijngehakt hoofdvlees dat gekookt en licht gekruid in vormen werd gegoten. Het wordt vooral als broodbeleg gegeten. De meeste Zeeuwse woorden voor hoofdkaas bestaan ook buiten Zeeland. Veel gebruikte termen zijn hoofdvlakke, kopvlees, kop, perskop of preskop. Lees verder »
Wat zit in hoofdkaas?
Hoofdkaas, ook bekend als bijvoorbeeld preskop of zult (buiten Limburg en België) is een bereiding van meestal varkensvlees, maar ook van andere dieren, van voornamelijk de kop, staart en de oren. Lees verder »
Wat zit er in Gentse kop?
Onze authentieke Gentse Kop bestaat uit mals varkenstongen, sappig varkensvlees, afgewerkt met onze typische kruidenmengeling. Zeer lekker op de boterham met een laagje pittige mosterd. Lees verder »
Wat is Uuflakke hoofdkaas?
Misschien kent u hoofdvlees onder de naam kopvlees, hoofdvlak, preskop of hoofdkaas. Maar eigenlijk gaat het allemaal om wat Houtemnaren in hun dialect 'uuflakke' noemen: gemalen varkenskop, inclusief het magere tongvlees. Lees verder »