Wat zit er allemaal in bloemkool?
Bloemkool zit bomvol vitaminen en mineralen Een portie bevat 77% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Verder zit het vol vitamine K, proteïne, thiamine, riboflavine, niacine, magnesium, fosfor, vezels, vitamine B5 en B6, foliumzuur, kalium en mangaan. Lees verder »
Hoe ongezond is bloemkool?
Is bloemkool gezond? Bloemkool rekenen we tot groente en past in een gezond voedingspatroon. Bloemkool bevat net als andere groentesoorten veel vezels en voedingsstoffen en weinig calorieën. Er is niet één groente die in alle voedingsstoffen kan voorzien. Lees verder »
Is rauwe bloemkool ongezond?
Sommige mensen hebben er al last van als ze spruitjes gekookt eten, en rauw is het nog veel erger: van rauwe kool zoals boerenkool, broccoli, bloemkool en spruitjes ga je enorm scheten laten. Dat komt door specifieke suikers in de kool, die je darmen maar moeilijk kunnen verteren. Wees gewaarschuwd! Lees verder »
Is bloemkool koken gevaarlijk?
De witte koolgroente past bij veel verschillende gerechten en daarom bereiden we 'm ook regelmatig in de keuken. Snijd jij je bloemkool altijd in kleine roosjes en kook je het vervolgens in heet water? Niet meer doen! Het kan namelijk erg gevaarlijk zijn voor je gezondheid om bloemkool te koken. Lees verder »
Waarom je bloemkool niet mag koken?
Dit is veruit de meest gebruikte bereidingswijze van deze groente, maar toch gaat er nog vaak wat fout bij het bloemkool koken. Dat komt omdat er een te lange kooktijd wordt aangehouden, waardoor de groente een krachtige, vrij onaangenaam weeïge koolsmaak ontwikkelt. Lees verder »