Welk vlees is pekelvlees?

Pekelvlees wordt gemaakt van de borst van de koe. De borst wordt gepekeld en gekookt in een kruidenbad. Pekelvlees is een magere vleeswarensoort met een marmering wat zorgt voor een heerlijk smaak. Pekelvlees wordt ambachtelijk bereid zonder smaakversterkers en toevoegingen. Lees verder »

Hoe smaakt pekelvlees?

Milde smaak met een zachte vlees structuur. Lekker met een spiegeleitje, op brood of met gekookte lever voor een broodje halfom. Lees verder »

Wat voor vlees is zoutvlees?

Zoutvlees is een gepekeld en gekruid soort rundvlees, afgeleid van het uit de joodse keuken bekende pekelvlees. Het wordt veel gegeten in de Surinaamse cultuur. Het gepekelde en gekruide rundvlees kan gebruikt worden in pom, een ovengerecht dat vaak op (verjaardags)feesten en familiebijeenkomsten wordt geserveerd. Lees verder »

Gerelateerd aan Welk vlees is pekelvlees?