Wat voor vlees is pekelvlees?

Pekelvlees wordt gemaakt van de borst van de koe. De borst wordt gepekeld en gekookt in een kruidenbad. Pekelvlees is een magere vleeswarensoort met een marmering wat zorgt voor een heerlijk smaak. Pekelvlees wordt ambachtelijk bereid zonder smaakversterkers en toevoegingen. Lees verder »

Is pekelvlees rauw vlees?

Pekelvlees komt van de borst van het rund. Het vlees wordt eerst in pekel (een zoutoplossing) gelegd en daarna gekookt. Goed pekelvlees is mals en sappig. Lees verder »

Wat is hetzelfde als pekelvlees?

Pastrami (Roemeens: Pastramă) is een soort gerookt, gepekeld vlees. Het komt oorspronkelijk uit Roemenië, waar het vooral van schapenvlees werd gemaakt. Het is in principe hetzelfde als pekelvlees, maar bij pastrami zijn kruiden zichtbaar in het vlees en bij pekelvlees niet. Lees verder »

Wat is pekelvlees?

Bij pekelen marineer je vis, vlees of andere etenswaren in zout of een zoutoplossing (pekelwater). Voedsel dat gepekeld is blijft niet alleen langer houdbaar, maar wordt ook malser. Daarnaast heeft pekelen een grote invloed op de smaak van het eten. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat voor vlees is pekelvlees?