Welk jaar christendom ontstaan?

Hij kiest twaalf volgelingen (discipelen) om hem te helpen. Deze volgelingen noemen we apostelen. 33 na Christus: Saulus (Paulus), die eerst volgelingen van Christus had vervolgd, krijgt een visioen van Jezus en bekeert zich tot het christendom. Lees verder »

Waar is het christendom begonnen?

Christenen geloven dat Jezus in Jeruzalem werd gekruisigd en dat God er zijn Heilige Geest naar de apostelen (zijn twaalf trouwste leerlingen) stuurde. Hier is de christelijke kerk begonnen. Lees verder »

Wie zijn de eerste christenen?

De eerste christenen. De eerste volgelingen (apostelen) van Jezus Christus hadden de opdracht gekregen het evangelie (=goede boodschap) in de hele wereld te verkondigen. Lees verder »

Hoe was het christendom vroeger?

Aan het begin van de tweede eeuw waren er al christelijke gemeenschappen in Noord-Afrika, Gallië (Frankrijk) en Ethiopië. Het christendom was toen nog vooral een stedelijk verschijnsel, maar trok steeds meer aanhangers uit alle lagen van de bevolking. De Romeinse autoriteiten bekeken het christendom echter argwanen. Lees verder »

Hoe heet de oudste christelijke kerkgemeenschap?

De Sint Joriskerk werd in 230 na Chr. gebouwd en is daarmee een van de oudste kerken ter wereld. Alleen een kerk in Akaba, ook uit de derde eeuw na Christus, ontdekt in 1998, en een kerk in Megiddo, Israël, ontdekt in 2005, zijn mogelijk ouder. Lees verder »

Bron: www.trouw.nl
Gerelateerd aan Welk jaar christendom ontstaan?