Welke groente samen met bloemkool?

  • de wortels kan je vervangen door andere wortelgroenten of knollen, zoals pastinaak, zoete aardappel, koolraap of door pompoen.
  • de bloemkool door witte kool, spitskool, broccoli, spruitjes of een andere koolsoort.
  • Lees verder »

Welke groenten kunnen niet bij elkaar?

  • Aardappel - selderij, tomaat, rode biet.
  • Aardbei - koolsoorten.
  • Rode biet - aardappel, maïs, prei, spinazie, wortel.
  • Radijs - komkommer.
  • Sla - peterselie, selderij.
  • Tomaat - aardappel, venkel.
  • Tuinboon - erwt, knoflook, ui, venkel.
  • Wortel - rode biet.
  • Lees verder »

Welke groenten gaan goed samen?

  • Aardappel – munt, maïs, spinazie.
  • Aardbei – knoflook, kropsla, radijs, spinazie, wortel.
  • Rode biet – kool, radijs, raap, sla, ui.
  • Radijs – aardbei, erwt, kool, wortel, tomaat, sla, rode biet.
  • Sla – aardbei, dille, kool, prei, radijs, rode biet, tuinboon, tomaat, wortel.
  • Lees verder »

Waarom je bloemkool niet moet koken?

Dit is veruit de meest gebruikte bereidingswijze van deze groente, maar toch gaat er nog vaak wat fout bij het bloemkool koken. Dat komt omdat er een te lange kooktijd wordt aangehouden, waardoor de groente een krachtige, vrij onaangenaam weeïge koolsmaak ontwikkelt. Lees verder »

Hoe bereid je een bloemkool?

Bloemkool koken: zo doe je dat Breng een pan met water aan de kook en voeg wat zout plus de bloemkoolroosjes toe. Laat de bloemkool 8 tot 10 minuten koken tot deze beetgaar is. Dit kun je controleren door met een vork of mes in het steeltje te prikken. Lees verder »

Gerelateerd aan Welke groente samen met bloemkool?