Welke karbonade is het Malst?
Haaskarbonade. Dit is de meest malse karbonade, van het magerste deel van de rug. Het is de 'T-bone steak' van het varken. Aan één kant zit een stukje varkenshaas; haal je dat weg, dan houd je een lendekarbonade over. Lees verder »
Wat is het verschil tussen Ribkarbonade en schouderkarbonade?
De ribkarbonade is een karbonade die veel steviger is qua vlees en minder vet bevat dan de schouderkarbonade. De ribkarbonade heeft dan ook een kortere bereidingstijd dan de schouderkarbonade nodig en is perfect om te bakken. Daarnaast kan je deze karbonade ook prima op de barbecue leggen. Lees verder »
Wat voor soorten karbonades zijn er?
- De hals- en schouderkarbonade worden in de volksmond "schouderkarbonade" genoemd.
- De ribkarbonade met twee kleuren noemen we "tussenrib karbonade".
- Ribkarbonade met been worden ook wel kotelet genoemd.
- Lees verder »
Wat is het verschil tussen schouderkarbonade en procureur?
Iedereen kent de hals- of schouderkarbonade, maar is de procureur ook bekend? Dit malse vlees staat steeds meer in de belangstelling. Procureur is het ontbeende vlees van een hals- en schouderkarbonade. Het is donkerroze, doorregen met vet en geschikt als braadstuk of als rollade. Lees verder »
Wat is Harskarbonade?
Wat is Harskarbonade? De harskarbonade is het mooiste stuk, dat is het einde van de nek, bij de schouder. Daar zit lekker veel spier in, het heeft tenminste gewerkt. Lees verder »