Welke kreeft kan je eten?

De meest voorkomende soorten op de menukaart zijn de Canadese kreeft, Europese kreeft en de Nederlandse Oosterscheldekreeft. Daarnaast is er ook de Noorse kreeft of langoustine. Vooral Europese kreeft is duur (omdat ze zeldzamer is), daarom wordt bij ons meestal Canadese kreeft geserveerd. Lees verder »

Wat kan je niet eten van een kreeft?

Ook de hardheid van de schaal speelt een belangrijke rol. Kreeften met een harde schaal zijn meer matuur en bevatten heerlijk vlees, maar zijn niet zo eenvoudig te eten als jonge kreeften met een zachtere schaal. Vermijd tenslotte kreeften waarvan de staart onder het lichaam is gekruld, die kunnen al dood zijn. Lees verder »

Kan je alles van een kreeft eten?

De eetbare delen zijn de staart, poten en de scharen. Je begint bij de dunne poten, die je gemakkelijk van het lijf draait. Etiquette-alarm: niet leegzuigen, maar schrapen met de pen. Door met de voorkant: de scharen, draai ze van het lijf en breek de kleine schaar van de grote af. Lees verder »

Bron: www.elle.com
Gerelateerd aan Welke kreeft kan je eten?