Hoe bereid ik bospeen?

Bospeen bij loof vasthouden, schrappen en wassen of bospeen onder stromend water stevig afborstelen. In wijde (hapjes)pan worteltjes met weinig water en mespunt zout aan de kook brengen en afgedekt in 10-15 min. beetgaar koken (kookvocht is dan vrijwel verdampt). Pan met worteltjes tussentijds enkele malen omschudden. Lees verder »

Bron: www.ah.nl

Welke kruiden bij bospeen?

Hoe maak je bospeen schoon?

Eventueel loof moet je er afbreken. Vervolgens kun je een kleine wortel, zoals een waspeen of bospeen, schrappen. Daarbij haal je een mesje langs de schil zodat alle vuil en onregelmatigheden eraf worden geschraapt, maar niet noodzakelijkerwijs de gehele schil. Grotere en grovere wortels moet je wel schillen. Lees verder »

Waar is bospeen goed voor?

Waarom is bospeen goed voor je gezondheid: In je lichaam kan bètacaroteen worden omgezet in vitamine A. Vitamine A is belangrijk om je ogen goed te laten functioneren. Het helpt om scherp te blijven zien in het donker en om de normale vochtbalans van je ogen in stand te houden. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe bereid ik bospeen?