Hoe kun je het beste rijst koken?
Was de korrels eerst in koud water totdat het water helder blijft. Doe alles in een pan en voeg anderhalf keer zoveel water als rijst toe. Breng aan de kook, zet het vuur zo laag mogelijk en laat de rijst rustig en afgedekt in 10-15 minuten gaar worden. Lees verder »
Hoe krijg je een droge rijstkorrel?
Je hebt dus evenveel kopjes water als rijst. Breng de rijst vervolgens zonder deksel (eventueel met een snufje zout) aan de kook. Wanneer de rijst droog is, zet je de deksel erop en laat je het op een laag pitje zo'n 15 á 20 minuten garen. Het resultaat is droge rijst!12 sep. Lees verder »
Waarom moet rijst 15 minuten staan?
Waarom moet rijst rusten? Zodra het deksel op de pan gaat, is het zaak de korrels te laten rusten. Als je tussentijds gaat roeren, komt het zetmeel los waardoor de rijst zompig wordt en slof kan gaan smaken. Lees verder »
Hoeveel water voor 300 gram rijst?
Doe alles in een pan en voeg anderhalf keer zoveel water als rijst toe. Breng aan de kook, zet het vuur zo laag mogelijk en laat de rijst rustig en afgedekt in 10-15 minuten gaar worden. Schep regelmatig om, proef of de korrels al klaar zijn en laat vervolgens nog een paar minuten stomen. Lees verder »
Kun je rijst voorkoken?
Het beste antwoord. Jazeker. Sterker nog, echte nasi goreng wordt het lekkerst als deze met afgekoelde rijst gemaakt wordt. Nasi goreng gemaakt van net gekookte rijst wordt soms plakkerig. Lees verder »