Is braden met of zonder deksel?

Doe het deksel schuin op de braadpan. Je kunt het vlees nu in de pan of een braadslede (in de oven) verder braden. Haal na het braden het vlees uit de braadpan of -slede en laat het 10 minuten rusten. Als je de braadboter afblust met water, wijn of bouillon krijg je een lekkere jus. Lees verder »

Bron: www.vlees.nl

Wat is sudderen met of zonder deksel?

Stoven, sudderen en smoren kan zowel op het fornuis als in de oven, altijd met een deksel op de pan. Het gaat er heerlijk van ruiken in huis. Over de hele wereld wordt gestoofd. Onze eigen oer-Hollandse hachee is een stoofgerecht, net als hazenpeper en het klapstuk in de hutspot. Lees verder »

Waarom doe je een deksel op de pan?

De deksel houd je op de pan om de warmte in de pan te houden. Als je bijvoorbeeld water gaat koken voor de pasta kun je het beste de deksel op de pan houden. Dit is tijd én energiebesparend. Omdat de warmte in de pan blijft kun je het vuur lager zetten (als het water kookt). Lees verder »

Wat is verschil tussen braden en bakken?

Bakken en braden zijn gelijkaardige kooktechnieken, maar braden duurt langer, gebeurt op lagere temperatuur en meestal in een afgesloten pot; terwijl bakken minder lang duurt, op hogere temperatuur gebeurt en zonder deksel. Beide technieken kunnen gebruikt worden op open vuur en in een oven. Lees verder »

Gerelateerd aan Is braden met of zonder deksel?