Is wijnsteenzuur gezond?

Gezondheidsaspecten. Wijnsteenzuur is een anti-oxydant en zou ontstekingsremmend zijn. Het wordt ingezet om glucose-tolerantie te verbeteren en de bloedsuikerspiegel te verlagen. In het darmkanaal worden wijnsteenzur en tartraten voor 80% afgebroken. Lees verder »

Waar is wijnsteenzuur goed voor?

Wijnsteenzuur is hetzelfde als tartaric acid. Het wordt in voedingsmiddelen gebruikt als natuurlijk bewaarmiddel, rijsmiddel (vaak in combinatie met bakzout, dan noem je het wijnsteenbakpoeder), stabilisator van eiwit en voor het versterken van de hittebestendigheid en volume van eiwit. Lees verder »

Is wijnsteenzuur gevaarlijk?

Geen gevaarlijke reacties bekend. Lees verder »

Wat zit er in wijnsteenzuur?

Wijnsteenbakpoeder is samengesteld uit natriumbicarbonaat (baking soda) en wijnsteen. Het verschil zit 'm in het wijnsteen dat gebruikt wordt voor wijnsteenbakpoeder, terwijl wijnsteenzuur (of een ander chemisch zuur) wordt gebruikt voor 'gewoon' bakpoeder. Lees verder »

Waar zit wijnsteenzuur in?

De zuivere stof komt voor als een wit kristallijn poeder, dat zeer goed oplosbaar is in water. Wijnsteenzuur wordt aangetroffen in onder andere druiven, bananen, pompelmoezen en vruchten van de tamarinde. Lees verder »

Gerelateerd aan Is wijnsteenzuur gezond?