Waar gebruik je Roma tomaten voor?
- In salades.
- Als gezonde snack.
- In soepen.
- Gegrild of gebakken als bijgerecht.
- In (pasta)sauzen.
- Op pizza.
- Net als andere tomaten kun je Romatomaten ook grillen, bakken en stoven.
- Lees verder »
Hoe gezond zijn Roma tomaten?
Romatomaten zijn een bron van vitamine C en rijk aan vezels. Vitamine C heeft in je lichaam een belangrijk functie als antioxidant, waardoor het je cellen en weefsels helpt beschermen tegen oxidatieve schade. Ook draagt vitamine C bij aan de stevigheid van je bindweefsels en helpt het je weerstand goed te houden. Lees verder »
Waar zijn vleestomaten goed voor?
De vleestomaat kan door zijn stevige structuur goed gebruikt worden in warme gerechten. Je kunt ze bakken in de koekenpan of wok, maar ook braden of grillen. De vleestomaat behoudt namelijk zijn vorm en wordt geen puree. Door zijn grote vorm is de vleestomaat ook heel erg geschikt om te vullen. Lees verder »
Hoe smaken Roma tomaten?
Romatomaten hebben een lichtzoete smaak. Deze tomaat is perfect geschikt om te gebruiken voor het maken van verse pastasaus of tomatensoep. Smaak: Romatomaten hebben een lichtzoete smaak. Bewaren: Buiten de koelkast. Lees verder »
Wat zijn de lekkerste tomaten voor soep?
Welke tomaten gebruik je in een verse tomatensoep? De pomodori- of romatomaten – te herkennen aan hun langgerekte vorm – hebben stevig vruchtvlees, zijn heerlijk zoet en bevatten weinig zaden. Met hun volle smaak zijn deze rode vitaminebommetjes ideaal voor een verse tomatensoep. Lees verder »