Wat breekt fosfaat af?
Fosfaat zit vooral in eiwitrijke producten. Door minder eiwit te eten, kunt u de hoeveelheid fosfaat die u binnenkrijgt makkelijk verminderen. Het is echter niet de bedoeling om de hoeveelheid eiwit die uw diëtist u heeft geadviseerd aan te passen. Lees verder »
Wat neutraliseert fosfaat?
Chemische precipitatie wordt gebruikt om de anorganische vormen van fosfaat te verwijderen door toevoeging van een coagulant en een menging van afvalwater en coagulant. De meest gebruikte multivalente metaalionen zijn calcium, aluminium en ijzer. Calcium: dit wordt meestal toegevoegd in de vorm van kalk (Ca(OH) ² ). Lees verder »
Welke producten bevatten veel fosfaat?
Fosfaat zit in eiwitrijke voedingsmiddelen, zoals kaas, melk en melkproducten, noten, pinda's, vlees, vleeswaren, kip, vis, eieren, peulvruchten (witte en bruine bonen, linzen, bonen, kapucijners, etc.) en vegetarische vleesvervangers. Fosfaat in voeding wordt voor 50-60% opgenomen door het lichaam. Lees verder »