Wat heb je nodig om bier te tappen?
- Bierkoeler.
- Tapzuil(en)
- Barblad.
- CO2 meter(s) en eventuele tussen reduceermeters.
- Bierfustkoppelingen.
- Slangen.
- John Guest koppelingen.
- Lees verder »
Hoe kun je het beste bier tappen?
Bier tappen Hou het in een hoek van 45 graden naast de tap. Sla de tapkraan in 1x open. Laat het eerste scheutje - de zogenaamde 'prop' buiten het glas vallen. Laat je glas nu voor circa 4/5 vollopen en trek het glas dan recht. Lees verder »
Hoeveel biertjes kan je tappen met een biertap?
Om te bepalen wat de tapcapaciteit moet zijn van de biertap die u gaat kopen kunt u een berekening toepassen. Uit één liter bier kunt u gemiddeld 4 biertjes tappen. Dus mocht u een biertap kopen met een tapcapaciteit van 30 liter/uur dan wil dat zeggen dat u 30 * 4 = 120 biertjes per uur zou kunnen tappen. Lees verder »
Welk gas om bier te tappen?
Traditioneel wordt er getapt d.m.v. koolstofdioxide (CO2). In de fust wordt CO2 gepompt om zo druk op de fust te houden om het bier eruit te kunnen tappen. CO2 verdrijft als het waren de zuurstof (O2) uit de fust en zo wordt de fust vacuüm gezet. Lees verder »
Hoe pintjes tappen?
Stap 2: Laat het bier stromen en kantel je glas Zet de tapkraan helemaal open in één vloeiende beweging. Laat de eerste straal bier lopen. Positioneer je glas schuin ten opzichte van de tapkraan. Zorg dat het glas een hoek van 45 graden heeft en laat het bier in het glas stromen. Lees verder »