Wat is de beste kabeljauw?
Kabeljauw is op zijn best wanneer hij vanuit de Barentszzee naar de Lofoten trekt. Doordat hij tijdens deze trek minder en ander voedsel eet, wordt het visvlees duidelijk witter, steviger en volgens de meeste mensen ook lekkerder. Lees verder »
Wat is het verschil tussen bakkeljauw en kabeljauw?
Gezouten en gedroogde kabeljauw noemen wij ook wel klipvis. Maar het beestje heeft meer namen: stokvis, rotsvis en op z'n Surinaams: bakkeljauw of bakkeljouw. Lees verder »
Wat is het verschil tussen wijting en kabeljauw?
Wijting is het kleine broertje van de kabeljauw. Deze vis heeft zeer mager en zacht vlees, is licht verteerbaar en heeft een onevenaarbare smaak. Wijting heeft wel wat meer graten dan kabeljauw en valt iets makkelijker uit elkaar tijdens de bereiding. Lees verder »
Wat is een stevige witvis?
Stevig van structuur, verfijnd van smaak Witvis is een verzamelnaam voor (de naam zegt het al) witte vis met een stevige structuur. Kabeljauw, koolvis, tilapia en pangasius zijn de bekendste soorten. De smaak is vrij neutraal, dus je kunt er alle kanten mee op. Lees verder »
Wat kost een kilo verse kabeljauw?
Kabeljauw Groot De kabeljauw wordt niet per stuk afgerekend maar per gewicht. Kabeljauw groot weegt tussen de 2.5 en 3 kilo per stuk en kost € 9.50 per kilo ! Lees verder »