Wat is een vastgoedmakelaar?
Hij verleent, voor rekening van derden, bepalende bijstand met het oog op de verkoop, aankoop, ruil, verhuring of overdracht van onroerende goederen, onroerende rechten of handelsfondsen. Lees verder »
Wat zijn de taken van een vastgoedmakelaar?
Taken van een makelaar Tot de dagdagelijkse taken van een vastgoedmakelaar behoren het uitvoeren van schattingen, het begeleiden van financieringen, successierechten, bijzondere clausules in overeenkomsten, en het voeren van onderhandelingen. Lees verder »
Wie mag vastgoedmakelaar zijn?
Elk diploma van minimum niveau 6 in het Europees kwalificatiekader (EQF) of gelijkwaardig geeft toegang tot het beroep van vastgoedmakelaar. Concreet voor Belgische diploma's: je moet minstens over een Bachelordiploma beschikken, ofwel over een diploma Ondernemingsopleiding Vastgoedmakelaar. Lees verder »
Kan iedereen vastgoedmakelaar worden?
In principe kan iedereen die minstens een bachelor diploma heeft behaald, een carrière starten als vastgoedmakelaar. Voor je jezelf kan inschrijven op de lijst van stagiair vastgoedmakelaars, moet je de bekwaamheidsproef van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV) afleggen. Lees verder »
Kan je als makelaar rijk worden?
“De makelaars in Nederland zijn niet stinkend rijk. In bepaalde delen van het land zijn ze er wel goed aan toe. Dat heeft te maken met de markt en de prijsvorming. je inkomen ligt hoger als de huizenprijzen hoger liggen want je krijgt daar een percentage van. Lees verder »