Wat is het verschil tussen bloem en Maizena?
Maizena is namelijk maismeel waaruit de vetten en eiwitten zijn weggewassen. Zo blijft pure zetmeel over en dat is bij uitstek geschikt om te binden. Maar we maken er ook wel pudding of vla van. De bloem (meel) die we in de keuken gebruiken is vrijwel altijd tarwebloem. Lees verder »
Kan je maizena gebruiken in plaats van bloem?
Soepen en sauzen kunnen overigens met bijna elke soort bloem gebonden worden, dus niet alleen met tarwebloem. Heb je helemaal niks in huis? Geen paniek: maïzena of aardappelzetmeel doen the job even goed! Lees verder »
Wat kun je gebruiken in plaats van bloem?
Om bloem of zelfrijzend bakmeel in recepten door een glutenvrije variant te vervangen die hier qua resultaat zo dicht mogelijk bij in de buurt komt, gebruik ik het liefst een combinatie van fijne witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. Lees verder »
Is maizena hetzelfde als Maisbloem?
Wat is het verschil tussen maismeel en maiszetmeel? Maismeel wordt gemaakt door de hele maiskorrel te vermalen. Maiszetmeel (ook wel bekend als maizena) wordt gemaakt van alleen het zetmeel uit de maiskorrel. Lees verder »
Wat voor meel is maizena?
Antwoord: Maïsmeel wordt gemaakt van de hele vermalen maïskorrel, maïszetmeel(=Maizena) wordt alleen gemaakt van het zetmeel uit de korrel. Het bevat geen eiwitten en vetten. Lees verder »
- Hoe herken je ontledingsreactie?
- Welke drie soorten Ontledingsreacties zijn er?
- Wat is een ontleding in de scheikunde?
- Welke stoffen zijn Ontleedbaar?
- Wat is een voedingsbehoefte?
- Waar is de voedingsbehoefte onder andere afhankelijk van?
- Wat is mijn dagelijkse energiebehoefte?
- Hoe bereken je de PAL-waarde?