Wat is lekkerder koolvis of kabeljauw?
Ondanks dat veel mensen de voorkeur hebben voor kabeljauw, het 'zusje' van de koolvis, is er niets mis met de smaak van deze vis. Lees verder »
Is koolvis lekker?
Het visvlees van koolvis is iets zachter, droger en donkerder dan dat van kabeljauw. Superlekker in alle mogelijke bereidingen. Koolvisfilet is trouwens heel vaak de ster in kant-en-klare gerechten. Lees verder »
Wat is vergelijkbaar met koolvis?
Er zijn verschillende soorten witte vis die je kan gebruiken moest je niet aan koolvis kunnen geraken. Hou rekening met de seizoenen en het aanbod bij de vishandelaar of de grootwarenhuizen. Enkele voorbeelden zijn wijting, schelvis of heek. Allemaal zeer lekker en zeker en vast niet te duur. Lees verder »
Waar smaakt koolvis naar?
Deze twee visjes worden wel eens met elkaar verward, zeker doordat het visvlees van de zwarte koolvis witter is dan dat van de witte koolvis of pollak, dat eerder grijsachtig is. De smaak is, net zoals die van kabeljauw, neutraal. Lees verder »