Welke suiker om te bottelen?

Over welk type suiker het beste te gebruiken bij het bottelen, lopen de meningen behoorlijk uiteen. Kandijsuiker en kristalsuiker, zijn suikers die sowieso heel goed te gebruiken zijn. De hoeveelheid suiker die je moet toevoegen, verschilt enigszins per biertype. Lees verder »

Wat voor suiker in bier?

Gewone kristalsuiker is prima. De gist heeft aan het eind van de vergisting eerder behoefte aan simpele suikers dan aan moutextract, waar ook moeilijker suikers in zitten. Er zijn geen risico's op bijproducten. Het is immers maar een klein beetje suiker in vergelijking met de hoeveelheid suikers die in het wort zaten. Lees verder »

Hoeveel suiker toevoegen aan bier?

Om voldoende koolzuur in het flesje te hebben moet er 8 gram suiker toegevoegd worden aan 1 liter bier. Dat is dus ongeveer 3 gram suiker voor een flesje van 330 cc. Het bier kan natuurlijk ook gebotteld worden in beugelflesjes. Lees verder »

Welke Bottelgist gebruiken?

Hoewel het niet echt noodzakelijk is, wordt het aangeraden om gebruik te maken van bottelgist. Deze zogenaamde F2 gist is speciaal ontworpen voor hergisting op de fles of in het vat. De gemakkelijke suikers (glucose, fructose, sacharose en maltose) worden hiermee vergist. Lees verder »

Gerelateerd aan Welke suiker om te bottelen?