Hoe breng je tofu op smaak?

Om de tofu de smaak optimaal op te laten nemen, gebruik je een geleider zoals witte wijn azijn, rijstwijn, sojasaus, port of een andere vloeistof. Meng je droge kruiden door het smaakvocht en je hebt een marinade. Tofu bevat veel water. Olie en water zijn geen vrienden, maak dus een marinade zonder olie! Lees verder »

Hoe voeg je smaak toe aan tofu?

Zure elementen zoals rijstazijn kunnen de tofu malser maken, waardoor deze nog smaakvoller wordt . Hoe lang je de tofu marineert, hangt af van de gebruikte ingrediënten, hoe je hem gaat bereiden en hoeveel tijd je hebt. Streef naar een marinade tussen de 30 minuten en 4 uur. Lees verder »

Hoe kan ik tofu kruiden?

Tofu heeft van zichzelf niet zo veel smaak. Maar het neemt wel goed smaken op! Het is dus slim om de tofu te bestrooien met je favoriete kruiden en op smaak te brengen met peper en zout. Of maak een marinade van bijvoorbeeld ketjap of sojasaus en laat het minimaal 30 minuten marineren! Lees verder »

Bron: lassie.nl

Kun je tofu met alles op smaak brengen?

Sojasaus : Door tofu in sojasaus te marineren, neemt de tofu sneller smaak op. Je kunt sojasaus mengen met sesamolie en rijstazijn voor een pittigere marinade. Als je een vergelijkbare smaak wilt, maar vanwege dieetbeperkingen geen sojasaus kunt eten, probeer dan tamari, een glutenvrije sojasaus, of kokosaminos. Lees verder »

Welke kruiden zijn lekker op tofu?

Snijd de tofu in plakken van 1,5 cm dik. Meng bruine suiker, paprikapoeder, chilipoeder, garam masala, oregano, knoflookpoeder en zout . Haal de tofu door de kruidenmix en zorg dat alle oppervlakken bedekt zijn. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe breng je tofu op smaak?