Wat voor olie moet er in poffertjes?
Vooral bij gietijzeren pannen en snel bereiden (zoals wokken en bij poffertjes) is de temperatuur hoog. Maisolie en arachideolie kunnen daar tegen. Arachideolie heeft bovendien de meest neutrale smaak. Dat is prettig want bij poffertjes wil je alleen zoet en het 'gebak' proeven. Lees verder »
Wat voor olie door poffertjes?
Vooral bij gietijzeren pannen en snel bereiden (zoals wokken en bij poffertjes) is de temperatuur hoog. Maisolie en arachideolie kunnen daar tegen. Arachideolie heeft bovendien de meest neutrale smaak. Dat is prettig want bij poffertjes wil je alleen zoet en het 'gebak' proeven. Lees verder »
Wat zit er allemaal in poffertjes?
Poffertjes worden traditioneel net als pannenkoeken van tarwebloem en boekweitmeel gemaakt. Anders dan bij pannenkoeken wordt in het beslag een rijsmiddel gebruikt, meestal gist. In tegenstelling tot pannenkoeken worden poffertjes tijdens het bereiden omgedraaid als het beslag nog niet helemaal gestold is. Lees verder »
Hoeveel poffertjes uit een kilo?
Je kunt, afhankelijk van de soort bakplaat, met 1 kg poffertjesbeslag tot wel 150-250 poffertjes bakke. Lees verder »