Hoe gebruik ik Lupinemeel?
Lupinemeel is een koolhydraatarm alternatief voor het bakken van low carb koekjes, cakejes en pannenkoeken. Kan ook dienen als vervanger van sojameel. Tevens koolhydraatarm bindmiddel. Lupinemeel is afkomstig van peulvruchten (lupinebonen) en is daarom niet alleen koolhydraatarm maar ook glutenvrij. Lees verder »
Is lupinemeel gezond?
Lupine is rijk aan plantaardig eiwit en voedingsvezels. Vergeleken met soja bevat lupine net zoveel eiwit, maar minder vet. Andere nuttige voedingsstoffen in lupine zijn ijzer, calcium, kalium, zink en verschillende B-vitamines. Vanwege deze voedingsstoffen is het een goede vegetarische keuze. Lees verder »
Hoe smaakt lupinemeel?
Lupinemeel is perfect voor het indikken van sauzen en soepen, het past in een koolhydraat-arm dieet, en je kunt de meel verwerken in dranken/smoothies. De smaak is mild, zoet en zacht. Lees verder »
Hoeveel koolhydraten in lupinemeel?
LUPINEMEEL*. Voedingswaarde per 100 g: Energie 1463 kJ / 349 kcal. Vetten 9.4 g waarvan verzadigde vetzuren 2.5 g. Koolhydraten 11.7 g waarvan suikers 3.2 g. Lees verder »
Wat zit in lupinemeel?
Lupinemeel wordt gemaakt van zaden van de blauwe lupine. Het heet ook wel 'bonenmeel'. De voedingsmiddelenindustrie ziet lupinemeel als goed alternatief voor sojameel, dat vaak afkomstig is van genetisch gewijzigde soja. Lupine lijkt qua voedingsmiddel het meest op pinda's. Lees verder »