Wat is een import auto?

De definitie van een import auto is dus vrij simpel. Het is een auto die als occasion vanuit het buitenland geïmporteerd is. Dat betekent dat de auto vanuit het buitenland naar Nederland is gehaald. Het gaat hierbij om auto's die niet meer nieuw zijn. Lees verder »

Waarom wordt een auto geimporteerd?

1. Import tweedehands auto's stijgt omdat aanbod in NL krimpt en vraag groeit. Net als in andere markten is er een simpele verklaring voor het toenemende aantal geïmporteerde auto's op de Nederlandse wegen. Er is een groeiende vraag naar tweedehandsauto's in Nederland, maar het aanbod kan niet aan deze vraag voldoen. Lees verder »

Bron: autosiero.nl

Hoe kun je zien of een auto is geimporteerd?

Controleren of een auto is geïmporteerd is, kunt u simpelweg vaststellen door het kenteken in te voeren via de kentekentool van het RDW. Vul het Nederlandse kenteken in en kies vervolgens voor de optie 'vervaldate en historie'. Lees verder »

Is een ingevoerde auto minder waard?

Het antwoord op die vraag is heel simpel. Ja, een ingevoerde auto is minder waard dan een auto die door een Nederlandse dealer voor het eerst is afgeleverd. Lees verder »

Waarom zijn geimporteerde auto goedkoper?

Verder zijn auto's uit andere landen veelal goedkoper omdat er nog geen (rest)BPM op verrekend zit (deze moet je betalen als de auto op Nederlandskenteken komt). Maar ook omdat het in landen zoals Duitsland iets normaler is om een nieuwe auto te kopen dan in Nederland. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is een import auto?