Hoe kun je rijst kruiden?
Gebruik bij voorkeur hele kruiden die je er makkelijk uit kunt vissen als de rijst gaar is. Denk hierbij aan een gekneusde stengel citroengras, een steeltje kaneel, een laurierblad of wat plakjes gember. Je kunt trouwens ook gewoon gedroogde kruiden toevoegen aan het kookwater. Lekker experimenteren!26 mei 2020 Lees verder »
Hoe maak je smeuige rijst?
Smeuïge gebakken rijst Zo ga je te werk: men neemt twee (of drie) eieren en klutst deze in een grote kom. Hier voeg je afgekoelde rijst aan toe en meng je tot een smeuïg geheel. Voeg hier je favoriete smaakmakers aan toe en bak het geheel in de pan zoals je gewend bent. Simpeler kan niet. Lees verder »
Hoe maak je witte rijst?
Rijst droog koken Doe de gewassen rijst met vocht (1 ½ hoeveelheid vocht op 1 hoeveelheid rijst) in een smalle pan met dikke bodem. Zet de pan op een hoog vuur, breng al roerende aan de kook. Zet het vuur laag en laat de rijst met een deksel op de pan in 8-10 minuten gaar worden. Zo nu en dan omscheppen. Lees verder »
Hoeveel bouillon bij rijst?
De rijst zwelt op, dus 75 gram per persoon is zat. Ik ga uit van een verhouding rijst:bouillon van zeker 1:3, dus 100 gram rijst vergt 300 ml bouillon, maar veiligheidshalve kan het geen kwaad om wat extra bouillon achter de hand te houden. Lees verder »
Wat voor rijst voor nasi goreng?
Welke rijst voor nasi? Voor het maken van nasi goreng gebruik je het liefst een droogkokende rijstsoort. Die wordt lekker luchtig en kun je goed mengen met je ingrediënten. Denk dus aan gewone witte rijst (Toverrijst), zilvervliesrijst, basmatirijst of pandanrijst. Lees verder »