Wat is de beste rijst voor paella?

Voor het maken van paella worden de rijstsoorten Bomba, Redondo, Albufera en Marisma het meest gebruikt. Van deze soorten paella rijst is Bomba rijst de meest bekende en exclusieve soort. Bomba rijst heeft als belangrijkste kenmerk dat hij maar liefst drie tot vier keer zijn eigen gewicht aan vocht op kan nemen. Lees verder »

Bron: paellas.nl

Kun je basmati rijst gebruiken voor paella?

Aziatische rijstsoorten als basmati-, pandan- en zilvervliesrijst zijn in ieder geval totaal ongeschikt om in paella te gebruiken. Deze rijstsoorten hebben een langwerpige korrel en zijn nauwelijks in staat om smaak te absorberen. Lees verder »

Bron: paellas.nl

Kan je gewone rijst gebruiken voor paella?

Voor paella kun je het best dikke, kortkorrelige rijst gebruiken. Echte paellarijst is het lekkerst. Deze rijst neemt veel bouillon en dus smaak op en heeft na het koken een zachte en romige structuur. Je kunt ook risottorijst of gele rijst gebruiken. Lees verder »

Bron: www.ah.nl

Waar kan ik paella rijst kopen?

De echte paella rijst van goede kwaliteit koop je dan ook voornamelijk bij de betere Spaanse speciaalzaken en delicatessen zaken. Lees verder »

Bron: paellas.nl

Welke rijst voor paella Jumbo?

Paella maken met de juiste rijst Paella rijst is kort en rond, blijft stevig tijdens het koken en neemt veel vocht op. De Spaanse rijstsoorten Bomba, Redondo en Albufera doen het altijd goed. Ook bij Jumbo hebben we de perfecte Spaanse rijst in 't schap liggen. Mmm, dat wordt genieten. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is de beste rijst voor paella?