Hoe lang laurierblad meekoken?

Ze mogen meekoken, hoe langer de blaadjes meekoken des te kruidige de smaak. Laurier is een prima smaakmaker in soepen, sauzen, eenpansgerechten, vleesgerechten, peulvruchten en marinades. Laurier laat zich goed combineren met tomaten, azijn, varkensvlees en lamsvlees. Lees verder »

Hoeveel laurier in gerecht?

Laurier in de keuken Je kunt de bladeren niet eten, je kookt ze mee in een gerecht, zodat ze smaak afgeven. Een paar blaadjes is vaak al voldoende. Zodra het gerecht klaar is, verwijder je de blaadjes. Laurier wordt vaak gebruikt bij de bereiding van soepen en stoofschotels. Lees verder »

Kan je laurier opeten?

Antwoord: Er is niets mis mee om de blaadjes van een laurier (Laurus nobilis) uit eigen tuin in het eten te verwerken. Verwar de laurier niet met planten die er alleen maar op lijken of iets van laurier in hun naam hebben. Aan de onmiskenbare geur van een gekneusd blad herken je de echte. Lees verder »

Waar kan laurier niet tegen?

  • de planten de juiste condities te geven : geen natte voeten (goede drainage) maar ook de potgrond niet laten uitdrogen.
  • laurier zeker niet te warm overwinteren.
  • Lees verder »

Hoe gebruik ik laurierblad?

Het kruid laurier in je keuken Laurierblad geeft een aromatisch tintje aan met name soepen, stoofpotten, braadgerechten, marinades en sauzen. Maar vergeet de zurige groenten zoals rodekool en zuurkool niet, waarvoor laurier een echte aanrader is. Laat laurier langere tijd meestoven om de kracht ervan te benutten. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe lang laurierblad meekoken?