Hoe maak je zuurtjes?
Verwarm in een pannetje met dikke bodem 200 g suiker, 125 ml water en 70 g glucosestroop op matig vuur. Roer tot de suiker is opgelost. Zet een suikerthermometer in de pan en breng aan de kook. Laat de siroop 45- 50 minuten door koken tot een temperatuur van 149 graden is bereikt (stadium van harde kraak). Lees verder »
Hoe worden zuurtjes gemaakt?
Zuurtjes bestaan voor het grootste gedeelte uit suiker. Daarbij gaat water en glucose (dat is een soort druivensuiker, je lichaam zet deze stom om in koolhydraten). Alle ingrediënten worden bij elkaar in een grote 'pan' door elkaar geroerd. Dan gaat de pan op het vuur en wordt het goedje gekookt. Lees verder »
Hoe maak ik een zuurstok?
Hoe worden ze gemaakt Eerst wordt het water met suiker en glucosestroop in een pan gedaan. Dat wordt op het vuur gezet en verhit tot zo'n 130 graden. Na ongeveer 10 minuten wordt een deel uitgegoten op de koeltafel, dan worden en kleurstoffen bij gedaan. Lees verder »
Hoe maak je zuur snoep?
De Zure Matten® worden geproduceerd door middel van een extrusie techniek. Dit is een vormgevingstechniek waarbij de snoepmassa door een soort mal geperst wordt. De mal heeft dus de vorm van een mat (of een veter). Lees verder »
Hoe maak je Stroopsoldaatjes?
Smelt in een pan de suiker met een klein beetje water, breng het langzaam aan de kook. Zodra de suiker begint te kleuren en te karameliseren voeg je de boter toe. Roer het voorzichtig door en wanneer je de gewenste kleur van je karamel hebt zet je het vuur direct uit. Schenk de boterkaramel in de papieren vormpjes. Lees verder »