Hoe moet je gelatine gebruiken?

  • Gelatine afwegen.
  • Blaadjes in koud water weken tot ze zacht zijn (ong. 10 minuten,)
  • De blaadjes uitknijpen.
  • De blaadjes toevoegen aan de warme vloeistof en klaar voor verdere verwerking.
  • Lees verder »

Hoeveel gelatine moet ik gebruiken?

Een zakje bevat doorgaans 12 blaadjes gelatine dat voldoende is voor een een liter aan vloeistof. Op die manier heb je al een goede graadmeter om te weten hoeveel blaadjes je nodig hebt. Snel omgerekend betekent het dat je voor 85 ml vocht 1 blaadje gelatine nodig hebt. Lees verder »

Hoe verwerk je gelatineblaadjes?

Je weekt de juiste hoeveelheid gelatine blaadjes in koud water. Je verwarmt een vloeistof van je gerecht (vruchtenprak, vruchtensap, melk enz.) maar laat het niet koken. Blaadje voor blaadje voeg je de gelatine daar al roerend in op tot de gelatine helemaal is opgenomen in de vloeistof. Lees verder »

Waarom gelatine niet koken?

3. De vloeistof waarin de gelatine wordt opgelost moet heet zijn, maar mag niet koken, want dat gaat ten koste van de bindkracht en de smaak. 4. Wanneer er te veel gelatine wordt gebruikt, gaat dit ten koste van de smaak. Lees verder »

Bron: www.ah.nl

Hoe lang moet je gelatine weken?

Eerst even weken Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze helemaal zacht zijn. Dit duurt een paar minuten. Als de blaadjes zacht zijn, moeten ze goed worden uitgeknepen. De gelatine wordt vervolgens opgelost in een vruchtensap, bouillon of andere vloeistof. Lees verder »

Bron: www.ah.nl
Gerelateerd aan Hoe moet je gelatine gebruiken?