Hoe smaakt emmentaler?

Emmentaler heeft een zoete aroma. De kaas is fris, romig, een klein beetje bitter en is een klein beetje zout. Hoe langer de kaas rijpt, hoe fruitiger en voller de smaak wordt. Afhankelijk van hoe lang u de kaas laat liggen varieert de smaak van zacht en boterachtig tot fruitig en vol van smaak. Lees verder »

Wat is vergelijkbaar met Emmentaler?

Een gruyèrekaas is veel kleiner dan een emmentaler en weegt gemiddeld 40 kilo. Zijn textuur is smeuïger en zijn smaak is meer uitgesproken. Lees verder »

Wat lijkt er op Emmentaler kaas?

Maasdammer kaas wordt ook wel de Hollandse Emmentaler genoemd. Alleen is hij nog smediger van structuur: zacht en romig, maar toch veerkrachtig en samenhangend. Deze zoete, nootachtige gatenkaas smaakt heerlijk bij een glas droge witte wijn en laat zich goed verwerken in gerechten door zijn goede smelteigenschappen. Lees verder »

Wat is het verschil tussen Emmentaler en Gruyere?

Emmentaler is stevig en soepel en heeft een relatief milde smaak, terwijl Gruyère een meer smeltende en minder brokkelige textuur heeft, met een meer uitgesproken smaak. Hoewel geraspte kaas in de volksmond gewoonlijk Gruyère wordt genoemd, is het vaak eigenlijk Emmentaler, die zachter en veelzijdiger is. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe smaakt emmentaler?