Hoe wordt kaas verpakt?
Wij raden aan om de kaas in vetvrij kaaspapier te wikkelen. De binnenkant van dit papier bestaat uit vershoudfolie, waardoor het niet uitdroogt. Een kaasdoos of een Tupperware bak zijn ook manieren om het natuurproduct te bewaren, maar bij kaaspapier blijft de kaas het meest smeuïg en smaakvol wat ons betreft. Lees verder »
Hoe verpak je kaas?
We bewaren onze kaas in plastic Daarnaast kan plastic verpakkingsmateriaal ervoor zorgen dat de kaas ook een plastic-achtig smaakje krijgt. Verpak de kaas in speciaal kaaspapier met een dun laagje folie aan de binnenkant of maak gebruik van vetvrij bakpapier of ademende huishoudfolie. Lees verder »
Kun je kaas bewaren in aluminiumfolie?
Kaas bewaren in aluminiumfolie of huishoudfolie doe je beter niet, want die verhinderen dat de kaas kan ademen. Bakpapier gaat overtollig vocht tegen en voorkomt zo schimmelvorming. Net als alle zuivelproducten neemt kaas gemakkelijk geurtjes op, bijvoorbeeld van andere producten in de koelkast. Lees verder »
Hoe kaas bewaren zonder plastic?
Het beste is de kazen dan op onbehandelde houten planken te bewaren, die u regelmatig met water en azijn afneemt. Dit werkt reinigend en desinfecterend en de azijn vervliegt al snel zonder sporen achter te laten. U kunt ook telkens een vers laagje stro op de planken leggen. Lees verder »
Hoe bewaar je vacuüm verpakte kaas?
- Zorg dat ook gevacumeerde kaas niet te warm wordt bewaard.
- Let op dat de vacuum niet lek is. Het plastic moet strak om de kaas zitten. ...
- Kaas kunt u via het bestelformulier bestellen om te laten vacumeren.
- Kaas is bij gesloten vacuum zeker 6 weken houdbaar.
- Lees verder »