Hoe wordt kaas vervoerd?
Kaas wordt vervoerd in een geïsoleerde en indien nodig gekoelde ruimte, ideaal bij een temperatuur tussen 6 en 10°C, afhankelijk van het type kaas. Lees verder »
Hoe komt kaas in de winkel?
Als de zuivelproducten klaar zijn, gaan ze met een vrachtwagen naar de winkel. Daarna worden ze door een vakkenvuller in het goede schap gelegd. Zo zijn er schappen vol met verschillende soorten melk, verschillende soorten kaas en heel veel verschillende soorten toetjes. Lees verder »
Wie is de bedenker van kaas?
De geschiedenis van kaas gaat al lang terug. Aangenomen wordt dat kaas bij toeval is ontdekt, zo'n zesduizend jaar geleden. Nomaden trokken toen van land naar land en melk werd bewaard in varkensmagen of in rundermagen. Tijdens de reis schudde de melk dan heen en weer. Lees verder »
Hoe wordt kaas gestremd?
Voor het stremmen van kaas kunnen verschillende soorten stremsel worden gebruikt: Een enzym gewonnen uit de maag van een kalf. Een genetisch gemodificeerd stremsel waarbij een kalfsgen in een bacterie is ingebracht. Een microbieel (vegetarisch) stremsel, dat gemaakt is door micro-organismen. Lees verder »
Hoe wordt kaas geconserveerd?
- Stremsel en startercultuur toevoegen. Kaas wordt gemaakt van verse melk die kort verhit is (pasteurisatie). ...
- Samenpersen wrongel. De wrongel drijft in vocht. ...
- Pekelbad. Vervolgens wordt de kaas gepekeld in een pekelbad. ...
- Rijpen. De kaas rijpt 4 weken tot meer dan een jaar.
- Lees verder »