Welke kaas is het beste om te gratineren?
- Mozzarella zorgt voor een zachte korst met een zachte smaak. ...
- Emmentaler en Gruyère zorgen voor een krokanter korstje en een pittigere smaak. ...
- Echte kaasliefhebbers voegen wat blauwe kaas of geitenkaas toe voor een lekker verfijnde gratin met wat meer pit.
- Lees verder »
Bron: www.libelle-lekker.be
Welke kaas smelt het beste in de oven?
- Mozzarella zorgt voor een zachte korst met een zachte smaak. ...
- Emmentaler en Gruyère zorgen voor een krokanter korstje en een pittigere smaak. ...
- Echte kaasliefhebbers voegen wat blauwe kaas of geitenkaas toe voor een lekker verfijnde gratin met wat meer pit.
- Lees verder »
Bron: www.libelle-lekker.be
Welke kaas gaat over de pasta?
Emmentaler is erg lekker, maar wel zacht en subtiel. Gruyère zorgt dan weer voor een rijkere smaak en een mooi korstje. Ook kazen zoals de Italiaanse fontina of Britse cheddar smelten goed en passen hier heerlijk bij. Ze zorgen voor extra pit. Lees verder »
Bron: www.libelle-lekker.be
Welke kaas smelt niet in de oven?
- Halloumi.
- Verse Mexicaanse kazen zoals queso blanco, queso fresco, ranchero, Cotija.
- Indiase paneer.
- Cottage cheese.
- Ricotta.
- Verse geitenkaas.
- Feta.
- * Parmigiano-Reggiano en andere oud belegen kaas.
- Lees verder »
Bron: www.zelfmaakrecepten.nl
Welke geraspte kaas?
Bijna alle Hollandse kazen kunnen geraspt worden, maar aan (zeer) jonge kaas moet dan wel zetmeel worden toegevoegd om het minder plakkerig te maken. Volgens de Warenwet mag er echter niet meer dan 3% zetmeel worden toegevoegd. Hoe ouder de kaas, hoe minder plakkerig en des te makkelijker te raspe. Lees verder »
Bron: www.bnnvara.nl
Gerelateerd aan Welke kaas is het beste om te gratineren?