Is al het zout hetzelfde?

Dat vroeg de Telegraaf zich af. Al die potjes bevatten namelijk hetzelfde mineraal: natriumchloride. En op wat minieme smaakverschillen na, smaken ze ook allemaal hetzelfde: zout. Het prijsverschil zit hem in het industrieel winnen versus ambachtelijk. Lees verder »

Is al het keukenzout hetzelfde?

Of we het nu hebben over keukenzout, koosjer zout, zeezout of Himalaya zout, we hebben het over een substantie die voor ten minste 98% uit natriumchloride bestaat. De verschillen zitten in de grootte en vorm van de korrels en de sporen van onzuiverheden die ze bevatten . Lees verder »

Is al het zout even zout?

De keuze voor een bepaald type zout kan echt wel verschil maken maar voor 98% is al het zout hetzelfde! Er wordt bijvoorbeeld gezegd dat Himalayazout gezonder zou zijn dan andere zoutsoorten. Niets van waar, het bevat bijna net zoveel (of weinig) mineralen als de fabrieksmatige zoutsoorten. Lees verder »

Gerelateerd aan Is al het zout hetzelfde?