Is babi pangang varkensvlees?
Ik denk dat babi pangang het bekendste gerecht van de (afhaal)chinees is. Krokante stukjes varkensvlees met een dikke zoete saus en vaak nog in combinatie met Chinees zuur en natuurlijk de welbekende Chinese bami of nasi. Lees verder »
Welk varkensvlees voor babi pangang?
Wanneer je Babi Pangang gaat maken, gebruik dan echt varkensvlees. Het liefst het buikspek van het varken. Lees verder »
Wat is Pangang voor vlees?
Babi pangang betekent letterlijk 'geroosterd varken' maar wordt als gerecht in Nederland met name gegeten (of afgehaald) bij Chinees-Indische restaurants. Het bestaat uit gemarineerd en gegrild varkensvlees op atjar tjampoer, met een flinke lading zoetzure 'speciale' saus eroverheen. Lees verder »
Waar wordt babi pangang vlees van gemaakt?
Babi pangang is dus geroosterd varkensvlees. Waarschijnlijk waren het de Chinezen die al in de 13e en 14e eeuw geroosterd varkensbuikvet in het huidige Indonesië introduceerden, onder de naam fo nam. Op sommige menu's van Chinees-Indische restaurants kun je deze naam nog terugvinden. Lees verder »