Is gymnasium hoger dan vwo?

In het kort: Met een vwo-advies kan je zowel naar het atheneum als het gymnasium. Het niveau is op het atheneum en gymnasium gelijk. Het enige verschil is dat je op het gymnasium ook de vakken Latijn, Grieks en klassieke culturele vorming krijgt. Ook krijg je een gelijke diploma als je na klas 6 geslaagd bent. Lees verder »

Is gymnasium hetzelfde als vwo?

Het vwo bestaat uit twee opleidingen: het gymnasium en het atheneum. Beide opleidingen hebben hetzelfde niveau, duren allebei zes jaar en bereiden je voor op het wetenschappelijk onderwijs (WO), de universiteit. Het belangrijkste verschil tussen de twee opleidingen is dat je op het gymnasium Grieks en Latijn leert. Lees verder »

Wat is beter atheneum of gymnasium?

Er is geen niveauverschil tussen atheneum en gymnasium. Het enige verschil is dat je op het gymnasium een paar vakken extra krijgt: klassieke culturele vorming, Latijn en Grieks. Op het gymnasium moet je ook in een van de twee klassieke talen eindexamen doen. Lees verder »

Welk jaar van het vwo is het moeilijkst?

Ook het vijfde jaar (pre examenjaar) wordt genoemd als zwaar jaar. Maar als je het vierde jaar goed doorkomt zal het vijfde ook wel lukken. Lees verder »

Wat valt er onder vwo?

Het voorbereidend wetenschappelijk onderwijs (vwo) bereidt leerlingen voor op een studie aan de universiteit. Het vwo duurt 6 jaar. Lees verder »

Gerelateerd aan Is gymnasium hoger dan vwo?