Wat is hoger havo of vwo?

De afkorting havo staat voor Hoger Algemeen Voortgezet Onderwijs en duurt 5 jaar. Qua niveau kun je deze middelbare opleiding zien als op één na hoogste. Daarmee bevindt de havo zich net onder het vwo. Feitelijk gezien kun je dus stellen dat havo makkelijker is dan vwo. Lees verder »

Is havo hoger dan gemiddeld?

Is havo boven gemiddeld? Het hoger algemeen voortgezet onderwijs, dat veelal afgekort wordt als havo, is het op een na hoogste niveau binnen het voortgezet onderwijs in het Koninkrijk der Nederlanden en Suriname. Lees verder »

Wat is het IQ van een havo leerling?

Voor het vwo is de 'eis' veelal een IQ van minimaal 116, voor havo is dit 107. Stel: je kind heeft een IQ van 140. In een vwo-brugklas kun je kinderen verwachten met een minimaal IQ van 116. Het verschil tussen dit kind en jouw kind is dan 24 IQ-punten. Lees verder »

Waarom van havo naar vwo?

Waarom zou je eigenlijk vwo gaan doen? De meest voorkomende reden om vwo te gaan doen is dat je daarna naar de universiteit kan. Zo wilde Jaimie bijvoorbeeld Sterrenkunde studeren en was Wouts voorkeur Biologie. Er zijn ook leerlingen die het nog niet weten en vwo doen om straks meer keuze te hebben. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is hoger havo of vwo?