Is wo vwo?

Als vwo'er is het goed om de verschillen tussen hbo en wo zelf uit te zoeken. Denk niet gelijk dat het hbo minder is dan het wo, maar kijk eerst naar de verschillen in de manier van lesgeven, de gestelde eisen en de beroepen die je ermee kunt uitoefenen. Lees verder »

Wat is het verschil tussen hbo en vwo?

Een hbo bacheloropleiding is een vierjarige opleiding die je kunt doen als je havo, vwo of mbo hebt afgerond. Het is een Hogere Beroepsopleiding. De opleiding leidt een student op tot een professional die op hoger niveau werkt. Tijdens de opleiding krijgt de student veel theorie. Lees verder »

Kan je van 6 vwo naar hbo?

Nee, dat kan niet. Bij wet zijn er toelatingseisen; ofwel een MBO niveau 4 diploma, ofwel havo of vwo diploma. Overgang van 5 naar 6 vwo is niet voldoende, een toelatingstest kan pas op je 21. Lees verder »

Is vwo hoger dan hbo?

Voortgezet onderwijs een vooropleiding Het hbo en wo vormen samen het hoger onderwijs. Voor leerlingen die (bijna) een havo- of vwo-diploma hebben, bestaat de mogelijkheid om na het behalen van het diploma door te stromen naar een bachelor-opleiding in het hoger onderwijs. Lees verder »

Wat is wo opgeleid?

Wo is net als mbo (middelbaar beroepsonderwijs) en hbo (hoger beroepsonderwijs) een afkorting. Wo betekent: wetenschappelijk onderwijs. Dit is onderdeel van het hoger onderwijs. In Nederland kun je kiezen uit twee vormen hoger onderwijs: hbo of wo niveau. Lees verder »

Gerelateerd aan Is wo vwo?