Is kaas van Nederland?
Nederland wordt in binnen- en buitenland bekend als 'kaasland'. Vooral in de provincies Noord- en Zuid-Holland en Friesland werd kaas gemaakt omdat die door de natte bodem het meest geschikt zijn voor het houden van melkvee. Lees verder »
Is Nederland het land van kaas?
Met het produceren van bijna 800 miljoen kilo kaas per jaar, is Nederland één van de grootste kaasmakers van Europa. Kaas is niet voor niets het enige voedsel waar Nederland internationaal bekend om staat. Lees verder »
Heeft Nederland kaas uitgevonden?
De oorsprong van kaas Kaas wordt al eeuwenlang gemaakt. De oudste sporen van kaasproductie dateren van ongeveer 5500 voor Christus in Polen. Door de eeuwen heen ontwikkelden culturen over de hele wereld hun eigen technieken en recepten. Zo is er nu een groot aanbod aan kaassoorten met unieke smaken en texturen. Lees verder »
Is kaas een Nederlands product?
Kaas: de smaak van Nederland. Er is werkelijk niets zo Nederlands als kaas. Een product dat door de eeuwen heen onlosmakelijk verbonden is met Nederland; het land van de 'kaaskoppen'. Lees verder »
Is kaas een Nederlandse cultuur?
Typisch Nederlands eten Voor veel mensen hoort kaas bij de Nederlandse cultuur (84%). Lees verder »