Is knäckebröd Zweeds?
Knäckebröd is van oorsprong een Scandinavisch product. De naam komt uit het Zweeds en betekent: breekbrood. In Nederland is knäckebröd in 1960 geïntroduceerd door de firma Verkade. Lees verder »
Welke kant cracker beleggen?
Het blijkt behalve een kwestie van smaak ook een economisch vraagstuk te zijn. De bovenkant is de luxe kant, de onderkant de zuinige. Want als je boter smeert op de bovenkant verdwijnt er veel boter in de gaatjes en heb je dus meer boter nodig. Lees verder »
Hoe gezond is knäckebröd?
Volkoren knäckebröd is een goed alternatief voor brood. Er zitten weinig calorieën en zout in en het kan rijk zijn aan gezonde vezels. Kijk eens op de verpakking van je favoriete crackers om te zien hoeveel vezels deze nu echt bevatten en of er stiekem geen suiker of veel verzadigd vet in zit. Lees verder »
Wat te eten op knäckebröd?
- Kaas: Het liefst eet ik gewoon kaas op mijn cracker. ...
- Hagelslag: Nog zo'n perfecte, maar simpele combi met een cracker is hagelslag. ...
- Hummus, kikkererwten & avocado: De combinatie van hummus en avocado op een cracker is ook echt een aanrader.
- Lees verder »