Kan je cake beslag eten?
Van rauw beslag van een cake of rauw deeg voor taart, brood, pizza of koekjes ('cookie dough' of koekdeeg) kun je buikpijn krijgen of zelfs ziek worden. Dat komt omdat er in beslag rauw ei zit en daar kunnen schadelijke bacteriën in voorkomen zoals salmonella. Lees verder »
Kun je ziek worden van cake die niet gaar is?
Deeg dat je in de winkel koopt is vaak wel gepasteuriseerd, dus het is onwaarschijnlijk dat je dan ziek wordt van het ei. Kortom: let gewoon goed op en bak je deeg voordat je het eet. Lees verder »
Kun je cake die niet gaar is eten?
Wanneer de cake al is afgekoeld is het helaas niet meer mogelijk om hem opnieuw af te bakken. Het baksel moet namelijk weer helemaal opwarmen totdat de kern begint te garen. Hierdoor wordt de buitenkant te droog. Daarnaast zal de cake ook niet meer rijzen omdat het rijsmiddel is uitgewerkt. Lees verder »
Is het slecht voor je om koekjesdeeg te eten?
Koekjesdeeg bevat niet altijd eieren maar wel onbewerkt bloem, en ook dat is geen steriel product. "Het is vrij droog, dus er zullen geen bacteriën in groeien, maar er kunnen wel degelijk schadelijke bacteriën in zitten." Van rauw koekjesdeeg zal je niet heel snel ziek worden, maar het kán wel. Lees verder »
Kan je ziek worden van rauw meel?
Een studie waarschuwt dat het proeven van ongekookt voedsel met meel je gevaarlijk ziek kan maken. Je wist vast al dat je risico loopt op salmonellabesmetting als er rauw ei in het deeg of beslag zit. Lees verder »