Waarom moet er melk in een cake?
Melk heeft een bindend effect op het eiwit in bloem en verhoogt hierdoor de 'hardheid' van het gebak. Melk beat lactose, dat bij een hoge temperatuur karameliseert een zo voor een lekkere korst zorgt. Ook voegt het voedingswaarde toe aan de cake en zorgt dat het niet te droog wordt. Lees verder »
Waarom water in cake?
Bakken van cake Eieren dragen in belangrijke mate bij aan de hoogte en structuur van de cake. Meer eieren maken een cake echter droger. Ter compensatie kun je dan 10 ml water of melk toevoegen, zodat alsnog een malse cake wordt verkregen. Lees verder »
Wat kun je gebruiken in plaats van melk?
- amandelmelk.
- sojamelk.
- geitenmelk.
- havermelk.
- rijstemelk.
- kokosmelk.
- hazelnootmelk.
- Lees verder »
Waarom blijft mijn cake zo laag?
heeft de cake echt niet gerezen of is hij in de oven al ingezakt? Hou rekening met het volgende: Te lang mixen van het beslag zorgt voor een compactere structuur en minder rijs. Bakpoeder: Te weing bakpoeder zorgt voor weinig of geen rijs, teveel bakpoeder zorgt voor te snelle rijs en daarna zakt de cake weer in. Lees verder »
Waarom zakt een cake in na het bakken?
Er zijn verschillende redenen waarom een cake of cupcake plots inzakt na het bakken. Zorg ervoor dat je het beslag niet te lang mixt, waardoor het te luchtig wordt en dus inzakt bij het afkoelen. Hou er rekening mee dat de temperatuur van de oven hoog genoeg is. Maar ook het temperatuurverschil kan een reden zijn. Lees verder »
- Kan een cake opnieuw in de oven?
- Wat is het verschil tussen bloem en Cakemeel?
- Hoe kun je een cake het beste bewaren?
- Hoeveel budget is er nog stap?
- Wie komen er in aanmerking voor een eventueel stap-budget?
- Hoe snel is het stap-budget op?
- Is het stap-budget ook voor studenten?
- Welke cursus valt onder stap?