Waar komt bloem meel vandaan?

Bloem wordt gemaakt van uitsluitend het binnenste deel van de graankorrel; het meellichaam. Alle overige onderdelen zoals de zemelen en de kiem worden er na het malen uitgezeefd waardoor er een wit graanpoeder overblijft. Hierdoor is bloem veel fijner dan meel. Bloem wordt gebruikt voor de bereiding van witbrood. Lees verder »

Waar komt bloem oorspronkelijk vandaan?

De historiek van bloem gaat heel ver terug In zeer oude Anatolische dorpen zoals Catal Hüyük heeft men ontdekt dat meer dan 8000 jaar geleden, talrijke granen opgeslagen werden, per soort in diverse bewaarkamers: spelt, eenkoorn, gewone tarwe en gierst. Lees verder »

Wat is het verschil tussen bloem en meel?

Meel vormt de basis voor bloem. Bij het maken van bloem worden de zemelen en kiemen eruit gezeefd, waardoor er bloem ontstaat. Bloem is minder voedzaam dan meel, omdat de voedzame zemelen en kiemen worden verwijderd. Bloem heeft daardoor ook een fijnere structuur dan meel. Lees verder »

Hoe maak je van bloem meel?

Om bloem te maken: Zeef het meel Zo valt het bloem, het fijne poeder, makkelijker door de zeef heen. Al het fijne poeder dat in de bak is gevallen, door de zeef heen, is bloem. Grote kans dat je wat grotere stukken overhoudt in de zeef. Die kan je eventueel opnieuw in een molentje vermalen. Lees verder »

Waar is meel van gemaakt?

Meel is een fijngemalen product. Meel voor brood wordt gemalen van graankorrels. Meel kan ook nog verder worden verfijnd tot bloem. De gemalen zemelen of kiemen zijn er dan uitgezeefd. Lees verder »

Gerelateerd aan Waar komt bloem meel vandaan?