Waarom isotone drank?

Dranken met de juiste hoeveelheid suiker en zout (isotone dranken) zorgen er juist voor dat vocht en zout via de darm beter wordt opgenomen in het lichaam. Hierdoor vermindert de ontlasting, droogt u minder snel uit en zult u meer gaan plassen. Lees verder »

Is isotone drank gezond?

Sportdrankjes kan je onderverdelen in hypotone, isotone en hypertone dranken. In deze dranken zitten suikers en zouten. Neem je een sportdrankje, kies dan voor de hypotone of isotone versie, adviseert het Voedingscentrum daarom. "Deze worden sneller in het bloed opgenomen dan hypertone dranken."20 jul. Lees verder »

Bron: www.hln.be

Welke dranken zijn isotoon?

Isotone dranken bevatten dezelfde hoeveelheid suiker en/of zouten als de rest van ons lichaam en als in het bloed. Dit betekent dat deze dranken snel worden opgenomen in het bloed. Voorbeelden van isotone dranken: karnemelk. Lees verder »

Wat is isotoon water?

Isotoon (letterlijk gelijke druk) verwijst naar een oplossing waarvan het aantal opgeloste deeltjes per liter gelijk is aan die van een andere oplossing. Lees verder »

Waarom sportdrank drinken?

Het belangrijkste voordeel van een sportdrank is het aanvullen van vocht tijdens de training. Hoewel je dit niet altijd in de gaten hebt, verbruikt het lichaam een grote hoeveelheid vocht wanneer je sport. Lees verder »

Gerelateerd aan Waarom isotone drank?