Wat is een isotone drank?

Isotone dranken bevatten dezelfde hoeveelheid suiker en/of zouten als de rest van ons lichaam en als in het bloed. Dit betekent dat deze dranken snel worden opgenomen in het bloed. Voorbeelden van isotone dranken: karnemelk. Lees verder »

Wat doet isotone drank?

Een isotone drank vult aan wat jij verliest tijdens het sporten, er zitten snelle suikers (dextrose) in, de juiste hoeveelheid mineralen(natrium) en vocht (water). Dit zijn alle elementen die nodig zijn om langer door te kunnen tijdens het sporten. Lees verder »

Welke dranken zijn isotone?

Isotone drankjes worden snel opgenomen in het bloed. Dit komt doordat de concentratie stofjes koolhydraten hetzelfde is als in het bloed. Isotone dranken bevorderen de opname van suikers en zouten in de darmen. Voorbeelden van istone dranken zijn: karnemelk, bouillon, tomatensap met zout en isotone sportdrank. Lees verder »

Is isotone sportdrank goed?

Sportdrankjes kan je onderverdelen in hypotone, isotone en hypertone dranken. In deze dranken zitten suikers en zouten. Neem je een sportdrankje, kies dan voor de hypotone of isotone versie, adviseert het Voedingscentrum daarom. "Deze worden sneller in het bloed opgenomen dan hypertone dranken."20 jul. Lees verder »

Bron: www.hln.be

Waarom isotone sportdrank?

Een isotone drank wordt op dat moment het beste opgenomen in je bloed. Door te sporten verbrand je suiker en verlies je vocht en mineralen (transpiratie), waardoor de osmolariteit in je bloed afneemt. In dit geval is een hypotone drank het meest geschikt. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is een isotone drank?