Hoe werkt isotone sportdrank?

Een isotone sportdrank bevat ongeveer hetzelfde aantal deeltjes per 100 milliliter als lichaamsvocht. Men noemt deze dichtheid ook wel osmolaliteit. Hoe hoger de osmolaliteit, hoe meer deeltjes (voedingswaarden) de drank bevat. Een lage osmolaliteit betekend dat de drank sneller door het lichaam kan worden opgenomen. Lees verder »

Wat doen isotone dranken?

Dranken met de juiste hoeveelheid suiker en zout (isotone dranken) zorgen er juist voor dat vocht en zout via de darm beter wordt opgenomen in het lichaam. Hierdoor vermindert de ontlasting, droogt u minder snel uit en zult u meer gaan plassen. Lees verder »

Hoe maak je isotone drank?

In feite kun je ook een isotone sportdrank maken door 250ml water met 250 ml vruchtensap te mengen en hieraan 1⁄2 theelepel zout toe te voegen. Echter, vanwege het hoge fructosegehalte in vruchtensap kan dit voor darmklachten zorgen tijdens het sporten. Lees verder »

Hoe werkt sportdrank bij sport?

Sportdrankjes bevatten koolhydraten, zouten en vitamines die het vocht in je lichaam vasthouden. Voor veel inspanning is dit beter, zodat je niet uitdroogt. Een sportdrankje is eigenlijk niet meer dan een mengsel van water, zouten en suikers. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe werkt isotone sportdrank?