Waarom koffie goed voor je is?

Cafeïne houdt je niet alleen wakker, het scherpt ook je hersenen aan. Meerdere studies tonen aan dat koffie de hersenfunctie verbetert. Zo zou het je geheugen versterken, je gemoedstoestand verbeteren, je waakzaamheid en reactievermogen verscherpen en je algemene cognitieve functies verbetere. Lees verder »

Is koffie goed om af te vallen?

Koffie en afvallen gaan goed samen En dat is veel. Er is ook goed nieuws, want: koffie en afvallen gaan goed samen! Cafeïne stimuleert namelijk de vetverbranding en vermindert het hongergevoel. Koffie en afvallen is dus een goede combi. Lees verder »

Wat doet koffie voor je lichaam?

Cafeïne heeft bij volwassenen bij hoeveelheden vergelijkbaar met 1 à 2 kopjes koffie een stimulerend effect op concentratie en prestatie: het geeft een gevoel van verhoogde energie en verdrijft een gevoel van vermoeidheid. Ook verbetert cafeïne een klein beetje het geheugen, alertheid en motivatie. Lees verder »

Waarom is koffie belangrijk?

'Koffie laat je langer leven en houdt je slank' Volgens Amerikaans onderzoek van het National Institute for Health hebben mensen die drie koppen koffie of meer drinken 10 procent minder kans om te overlijden. Bovendien beweert hetzelfde onderzoek dat koffie zorgt voor een snellere stofwisseling. Lees verder »

Bron: carriere.nu
Gerelateerd aan Waarom koffie goed voor je is?