Is koffie gezond of ongezond?

Hoe beter de koffie gefilterd, hoe gezonder, want hoe minder cafestol erin zit. In koffie gemaakt met een papierenfilter zit de minste cafestol. In koffie zit cafeïne. Gezonde volwassenen kunnen gemiddeld zonder problemen ongeveer 6 kopjes drinken per dag als ze verder geen of weinig producten met cafeïne nemen. Lees verder »

Waarom koffie slecht voor je is?

In grote hoeveelheden kan cafeïne een behoorlijk negatieve uitwerking hebben. Te veel cafeïne kan leiden tot onder meer hoofdpijn, rusteloosheid, slaapproblemen, angstgevoelens, prikkelbaarheid, beven, duizeligheid, suizende oren en hartkloppingen. Lees verder »

Bron: mtsprout.nl

Hoeveel kopjes koffie per dag is gezond?

Gezonde volwassenen kunnen gemiddeld zonder problemen ongeveer 6 kopjes drinken per dag als ze verder geen of weinig producten met cafeïne nemen. Het advies aan zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, is om niet meer dan 2 kopjes koffie of 1 beker koffie te nemen op een dag. Lees verder »

Welke manier van koffiezetten is het gezondst?

De minste cafestol zit in koffie gezet met een papieren filter, koffie van koffiepads, koffie gezet met een percolator en in oploskoffie. In koffie gemaakt met cups, espresso en in koffie gemaakt met een mokkapot (ook wel moka of Italiaanse koffiepot genoemd) zit meer cafestol. Lees verder »

Kan je dik worden van koffie?

Het klopt dat je van koffie drinken dikker kan worden, zeggen experts, maar gelukkig heeft niet iedereen daar last van. "Vaak wordt er ook veel koffie gedronken om de eetlust te remmen", zegt Reijs in het interview met de krant. "Maar dat kan er weer voor zorgen dat we overmatig veel cortisol in ons lijf krijgen. Lees verder »

Gerelateerd aan Is koffie gezond of ongezond?