Was is pasteuriseren?
Pasteuriseren is een proces waarbij water en voedsel een korte tijd verhit worden om schadelijke microben te doden. Pasteurisatie is vernoemd naar de uitvinder van het proces, Louis Pasteur (1822 - 1895). Pasteuriseren is een proces waarbij water en voedsel een korte tijd verhit worden om schadelijke microben te doden. Lees verder »
Hoe moet je pasteuriseren?
Een klassieke manier van pasteuriseren is het zogenaamde 'heet afvullen'. Een voedingsmiddel, zoals bijvoorbeeld een jam, wordt eerst gekookt en daarna direct luchtdicht afgesloten. Een andere manier om voeding te kunnen pasteuriseren is door het gebruik van stoom. Lees verder »
Waarom pasteuriseren?
Pasteuriseren heeft tot doel het aantal micro-organismen te verminderen tot een veilig niveau, dit is het niveau waarbij het niet waarschijnlijk is dat ze ziekten kunnen veroorzaken (bij gekoeld bewaren en verbruik voor de vervaldatum). Lees verder »
Wat kun je pasteuriseren?
Pasteuriseren is het verhitten van voedingsmiddelen bij een temperatuur beneden 100°C. Door pasteurisatie worden de meeste ziekteverwekkende micro-organismen gedood en daardoor wordt de houdbaarheid van het produkt verlengd. We kunnen pasteuriseren bij lage en bij hoge temperatuur. Lees verder »
- Is pasteuriseren gezond?
- Wat is het verschil tussen pasteuriseren en steriliseren van melk?
- Wat betekent Temerig?
- Hoe noem je een vereniging van hondenliefhebbers?
- Wat betekent jihadisme?
- Welke dreigingsniveaus zijn er?
- Hoeveel jihadisten zijn er in Nederland?
- Wat is de huidige dreigingsniveau in Nederland?