Wat is het verschil tussen pasteuriseren en steriliseren van melk?
Bij pasteurisatie wordt meestal een temperatuur van beneden 100°C toegepast. Steriliseren is het verwijderen van levende micro-organismen en kan worden bereikt door stoom, droge warmte, filtratie, bestraling, of door chemische methoden. Lees verder »
Wat is steriliseren van melk?
Dit is een proces waarbij de melk slechts matig wordt verwarmd (15 s bij 72-75 °C). Hierbij worden alle voor de gezondheid gevaarlijke micro-organismen gedood. Niet alle micro-organismen worden echter bij deze behandeling vernietigd. Lees verder »
Wat is melk pasteuriseren?
De melk wordt minstens 15 seconden tot 72°C verhit. Door de melk gelijkmatig tot deze temperatuur te verhitten, wordt het aantal microben in de melk 100.000 keer verminderd en blijft de smaak en structuur behouden. Lees verder »
Waarom pasteuriseren van melk?
Pasteuriseren is het verhitten van rauwe melk tot 72 graden Celsius voor langer dan twintig seconden. Door de verhitting neemt het aantal slechte bacteriën af. Lees verder »